Blackjack en Splitsen

Het bekende casino spel waarbij je de dealer moet verslaan, we hebben het natuurlijk over het welbekende blackjack. Ten eerste is het goed dat jij je als speler inleest over de regels van blackjack. Het is namelijk niet moeilijk, maar zeker handig om de regels te kennen. Hieronder zullen we je wat meer vertellen over het splitsen bij blackjack.

Splitsen

Bij blackjack komt de situatie redelijk vaak voor dat je als speler de mogelijkheid krijgt om je kaarten te splitsen. Je krijgt dan twee afzonderlijke handen. Dit betekend dus niet dat je van deze keuze gebruik moet maken, dat is aan jou. Er zijn wel een aantal misverstanden betreft het splitsen. Bijvoorbeeld het splitsen van twee kaarten met de waarde 10, dat is nooit verstandig. Laten we het eerst hebben over de regels van het splitsen.

Uitleg splitsen

Ten eerste kun je de kaarten natuurlijk alleen splitsen als ze dezelfde puntenwaarde hebben. Het maakt niet uit waar het om gaat, als de twee kaarten maar beide dezelfde waarde hebben. Echter is er wel een speciaal geval. Namelijk het splitsen van Azen. Normaal gesproken als je twee kaarten splits mag je elke hand los behandelen en is de keus aan jou of je past, hit of dubbelt. Echter als je twee Azen splitst, krijg je aan elke hand maar één kaart. Je mag dan daarna ook geen kaarten meer kopen. Er is een uitzondering, als je namelijk nog een Aas krijgt, dan mag je die hand weer splitsen. Als je bij een of beide handen een plaatje of 10 krijgt, wordt dit niet geteld als een blackjack maar als een gewone 21 punten.

Hoe geef je aan dat je wil splitsen?

Als je dus twee kaarten hebt met dezelfde waarde kun je er voor kiezen om te splitsen. Dit moet je dan duidelijk maken aan de dealer maar hoe doe je dat? Het is gebruikelijk om te zeggen ‘splitsen’ of ‘split’, vervolgens plaats je dan je basisinzet nogmaals naast je inzet die al op tafel ligt. Eventueel kun je ook een handsignaal geven, dit doe je door je wijsvinger en middelvinger uit elkaar op tafel te plaatsen. Hierdoor maak je duidelijk aan de dealer dat je niet wilt verdubbelen maar wilt splitsen.