Blackjack Regels en Uitleg

Blackjack ziet er op het eerst oog misschien moeilijk uit, maar dat is het zeker niet. We zullen je kort en duidelijk de regels en de uitleg van blackjack vertellen. Veel mensen zullen je vertellen dat het doel van blackjack is om zo dicht mogelijk bij de 21 punten te komen. Dit is niet waar! Het doel is namelijk om de dealer waar je tegen speelt te verslaan. Laten we beginnen met de spelregels.

De basis van Blackjack

Blackjack speel je met kaarten, je hebt minstens één deck kaarten nodig maar in het casino worden er vaak zes gebruikt. Elke kaart heeft een eigen waarde, deze waarde is erg simpel. De kaarten twee tot en met negen zijn zoveel waard als het cijfer zelf. De tien, koning, vrouw en de boer zijn tien punten waard en de Aas is één of elf punten waard.

Bij blackjack speel je altijd tegen de dealer, die wordt ook wel de bank genoemd. Alle spelers aan de tafel spelen tegen de dealer, je speelt dus niet tegen de andere spelers.

De eerste ronde

We beginnen met het spel. Als eerste plaats je een inzet, dit gaat door middel van fiches die geld waard zijn. Je kan bijvoorbeeld €5 euro inzetten op deze ronde, de inzet kun je elke ronde veranderen. Vervolgens gaat de dealer de kaarten delen, iedereen aan de tafel krijgt 2 kaarten, ook de dealer. De kaarten van de spelers liggen allemaal open, dus voor iedereen zichtbaar. De dealer daarentegen heeft één open kaart en één dichte kaart. Zijn jouw kaarten een Aas en een 10 of een plaatje, dan heb je samen 21 punten en dus blackjack. Je wint dan direct en krijgt 1,5 keer je inzet. als je €5 hebt ingezet zou dit dus €12,50 zijn.

De keuzes

Zodra je niet in één keer blackjack hebt heb je vier verschillende keuzes. Ten eerste kun je passen. Dit betekend dat je geen kaart meer bij krijgt en je houdt je twee kaarten. Ten tweede kun je kiezen voor een hit. Je krijgt dan een kaart erbij. Je mag zoveel kaarten bij kopen als je wilt, tot je besluit te passen of totdat je een bust hebt. Een bust betekent dat je boven de 21 punten uitkomt en dit betekend dat je jouw inzet hebt verloren. Ten derde kun je er voor kiezen om te dubbelen. Je verdubbelt dan je inzet en krijgt er nog één kaart bij, daarna krijg je dan ook geen kaarten meer. Let wel op, want dubbelen mag alleen na de eerste twee kaarten. Tot slot kun je kiezen om te splitsen, dit kan alleen als je twee kaarten hebt van dezelfde waarde. Je speelt dan door met twee handen, de kaarten worden uit elkaar gehaald en elke krijgt krijgt een nieuwe kaart. Je mag dan per hand weer kiezen of je past, hit of dubbelt.

De beurt van de bank

Dan is de bank aan de beurt, de dealer opent de tweede kaart en dan kunnen ook de andere spelers het puntenaantal van de dealer zien. Op het moment dat het puntenaantal zestien of minder is, moet de dealer een kaart nemen. Dit gaat door tot de dealer 17 punten of meer heeft, dan moet de dealer passen. De regels voor de dealer liggen dus vast. Heeft de de dealer meer dan 21 punten dan hebben de andere spelers die nog in het spel waren automatisch gewonnen.